Ez a kötet egy jól illusztrált útmutatót kínál a kínai ételterápiához.
A könyv első fele a leggyakrabban fogyasztott élelmiszerekkel, azok hatásaival és hasznosítási módjukkal foglalkozik, majd személyre szabott megoldásokat kínál, figyelembe véve a fogyasztó alkatát, az élelmiszer tulajdonságait és az évszakokat.
A következő oldalakon az egészségmegőrzés hátteréül szolgáló elméleteket és a különböző iskolák testgyakorlatait ismerheti meg, amelyek segítenek abban, hogy teste harmonikus egészként működjön.
Európában a magyar az egyetlen nép, amely Ázsiából származik.
Magyarországnak hagyományosan nagy előnye van a kínai életforma megismerésében és a lehetőségek kihasználásában. A kötet azoknak szól, akik felelősséget éreznek saját egészségük megőrzése iránt, és szeretnék megismerni a Kínában bevált terápiákat.
Az Egészségmegőrzés népszerű kínai módszerekkel című könyv szerzője Wang Xuejun.